ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ: Δελτίου Τύπου

2019-05-11

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ


Αγαπητοί συμπολίτες,


Με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας και ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης , αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει η Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», ως ενεργοί πολίτες της Λιβανάτας , αποφασίσαμε την ίδρυση ενός Ανεξάρτητου Τοπικού Συνδυασμού με την ονομασία «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ».

Αρχικά θα πρέπει να θυμηθούμε ότι με το πρόγραμμα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» το οποίο λειτούργησε την περίοδο 1999-2010 η Κοινότητα Λιβανατών εντάχθηκε στο ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΟΥΣΙΩΝ.........
Στη συνέχεια με την εφαρμογή του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» το οποίο λειτούργησε την περίοδο 2010-2019 η κοινότητα Λιβανατών εντάχθηκε στο ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ.........
Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε για τις τροποποιήσεις που επιφέρει ο Ν. 4555/2018 - γνωστός και ως «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» - στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  • Το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λιβανατών θα αποτελείται από 7 μέλη.

  • Στις εκλογές της 26/5/2019 για ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ο εκλογέας εκφράζει την προτίμησή του με έως και 2 σταυρούς.

  • Η εκλογή στις Κοινότητες γίνεται πλέον με ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ψηφοδέλτιο από αυτό του δημάρχου και σε ΧΩΡΙΣΤΗ κάλπη.

  • Η κατάρτιση των τοπικών συμβουλίων ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΑΙ πλήρως από την κατάρτιση των δημοτικών συνδυασμών

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ως Ανεξάρτητος Τοπικός Συνδυασμός τόσο εμείς όσο και οι πολίτες που θα στηρίξουν την προσπάθεια μας, έχουν απόλυτη ελευθερία στην επιλογή και εκλογή Δημοτικού Συνδυασμού και Δημάρχου που επιθυμεί ο καθένας.

Πρόθεση μας είναι να συνεργαστούμε αλλά και να πιέσουμε αν χρειαστεί, όποια δημοτική αρχή και αν προκύψει, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και ζητάμε τη στήριξη όλων σας, για το καλό και την ευημερία του τόπου μας.