Ανδρουλάκης για ΛΑΡΚΟ: Να βρεθεί λύση εξυγίανσης -Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας

2022-02-07

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, συνάντηση με τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της κυβέρνησης, θα απολυθεί το σύνολο των απασχολούμενων στο εργοστάσιο και στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, μέχρι και τις αρχές Μαρτίου, καθώς το βιομηχανικό συγκρότημα βρίσκεται υπό ιδιωτικοποίηση.

Στη συνέχεια σύμφωνα με εντολή της κυβέρνησης θα επαναπροσληφθεί ένας μικρός αριθμός εργαζομένων, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε το συγκρότημα να παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη σε κατάσταση λειτουργίας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών.

ADVERTISING

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πλάι στους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στη συνάντηση του με τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, τόνισε ότι είναι αντίθετος με το νέο καθεστώς διαχείρισης και τις μαζικές απολύσεις.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε στη συνάντηση του με τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήρθατε. Κατανοούμε απολύτως όλες τις αγωνίες των εργαζομένων, διότι αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες πολλών κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση, όμως όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε μια νομοθετική πρωτοβουλία που εμείς θεωρούσαμε ότι θα είναι ατελέσφορη -όπως αποδεικνύεται σήμερα- με το να εντάξει τη ΛΑΡΚΟ σ'ένα ειδικό καθεστώς διαχείρισης. Αυτό το μήνυμα που θέλω να στείλω με τη σημερινή μας συνάντηση, είναι ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης της επιχείρησης, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η επιχείρηση να αποκτήσει ξανά εξωστρέφεια, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το νικέλιο στις διεθνείς αγορές αποτιμάται πάρα πολύ υψηλά».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ

«Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στη Βουλή των Ελλήνων, διότι σε αντίθετη περίπτωση, η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα. Όταν τόσες χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται σε αδιέξοδο, είναι προφανές ότι κι εσείς και οι οικογένειες σας, η Εύβοια, η Φθιώτιδα και οι άλλοι νομοί, θα αντιμετωπίσουν αυξημένες ανισότητες και προβλήματα. Γι' αυτό θέλω να κουβεντιάσουμε, να μας πείτε τις απόψεις σας, για να βρεθεί η βέλτιστη λύση έστω και αυτή την ύστατη στιγμή», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Πηγή:    www.iefimerida.gr/ellada/androylakis-ergazomenoi-larko-theseis-ergasias