ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ Για το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών του Α ́ γύρου και τη μάχη του Β ́ γύρου

2019-05-29

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών χαιρετίζει τους υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβού- λους, τους φίλους και τους ψηφοφόρους που έδωσαν την μάχη σε αυτές τις εκλογές. Ιδιαίτερα να ευχα- ριστήσουμε όσους έκαναν το βήμα για πρώτη τους φορά τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο ΚΚΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, πιστή στις θέσεις της, που εκπορεύονται από τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και εξυπηρετούν μόνο το λαό, χωρίς δεσμεύσεις από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέ- ροντα και με μοναδική δέσμευση τον καθημερινό αγώνα για την ανακούφιση των λαϊκών οικο- γενειών, από τα προβλήματα που δημιουργούν οι αντιδραστικές πολιτικές Ευρωπαϊκής Ένωσης - συγκυβέρνησης και τοπικών αρχών, θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συνδημοτών μας και θα αποτελεί στήριγμα για κάθε συμπολίτη μας στους αγώνες και τις αγωνίες του.

Την Κυριακή των εκλογών καταγράφηκε η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια στα έργα και τις ημέρες του Δήμαρχου και συνολικά της Δημοτικής αρχής. Δεν είναι ωστόσο θετικό το γεγονός ότι αρκετοί συνδημό- τες μας στράφηκαν στις δοκιμασμένες επιλογές που παρουσιαστήκαν ως νέες και ανεξάρτητες και στη- ρίχτηκαν όμως σε ένα βαθμό σε παλαιότερες, αποδεδειγμένα, αποτυχημένες επιλογές για την προκοπή του δήμου μας. Η πόλωση, οι υποσχέσεις,τα εκβιαστικά διλλήματα μαζί και οι συκοφαντίες που έδειναν τη Λαϊκή Συσπείρωση να συμμαχεί πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο, που ήταν σε ημερησία διάταξη το προηγούμενο διάστημα, διαμόρφωσαν τέτοιο κλίμα που επέδρασε αρνητικά σε μέρος των συνδη- μοτών μας, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και του μικρότερου κακού και δεν έχουν πιστέψει ακόμα στη δύναμη τους με την ενεργητική συμμέτοχη τους στα κοινά του τόπου, αναθέτοντας τα προβλήματα τους σε αυτόκλητους σωτήρες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η παράταξη που στηρίχθηκε ανοιχτά και πρωτοπόρα από το ΚΚΕ και τους συνεργαζόμενους, δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα είναι το "καλό παιδί" της κυβέρνησης, θα υπερασπί- σουμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τη δωρεάν και χωρίς όρους Υγεία και μόρ- φωση του λαού, την υπεράσπιση και επανάκτηση δημοσίων χώρων, την ολόπλευρη ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Γι' αυτό και είναι ξεκάθαρη η στάση που θα κρατήσει η Λαϊκή Συσπείρωση στο Β' γύρο των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή με ανοιχτό κάλεσμα για καταψήφιση και των δυο εκπρόσωπων του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο) δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι τους, από θέση ισχυρής αντιπο- λίτευσης σε αντιλαϊκές επιλογές τους. Δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Μπροστά μας τώρα έχουμε την μάχη των βουλευτικών εκλογών την οποία θα δώσουμε με αι- σιοδοξία κόντρα σε διλλήματα που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα των μνημονίων .

Καλούμε το λαό να αντισταθεί στα ψεύτικα διλήμματα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στις ψεύτικες προσ- δοκίες που καλλιεργεί η ΝΔ. Κανένας εφησυχασμός. Τώρα όλες και όλοι στην μάχη για την ενί- σχυση του ΚΚΕ.

Αυτή είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.

28 Μάη 2019