Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ για μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας

2019-04-15

Απρίλης 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τον Ιούνη του 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και η αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισαν την προέγκριση μίσθωσης θαλάσσιας έκτασης, για μετεγκατάσταση μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας της εταιρείας ΙΩΑΝΝΗΣ.Κ.ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ-ΙΧΘΥΕΜΠΟΡΕΙΑ Α.Ε. στην «θέση ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» Λάρυμνας ( θέση « ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ»).

Σ αυτή την απόφαση με μπροστάρη τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ο λαός της Λάρυμνας απο την πρώτη στιγμή ξεσηκώθηκε και :

  • Διαφώνησε και αντιτάχθηκε σε κάθε μετεγκατάσταση, επέκταση και χορήγηση νέων άδειων στον κόλπο Λάρυμνας και σε όλα τα όρια του Δήμου Λοκρών όχι μόνο γιατί ο χώρος είναι κορεσμένος και επιβαρυντικά ρυπασμένος αλλά γιατί δεν δεχόμαστε Δημόσιες δασικές και θαλάσσιες εκτάσεις να χαρίζονται στους επιχειρηματίες οι οποίοι τους λυμαίνονται, θησαυρίζουν, αλλά οφείλουν στον Δήμο αρκετά χρήματα από ανεξόφλητα μισθώματα και έχουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας με εξαντλητικά και ελαστικά ωράρια, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, με μισθούς πείνας και ορισμένους απλήρωτους.

  • Απαίτησε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση αυτή.

  • Ζήτησε από τον Δήμο Λοκρών να προβεί σε όποιες και όσες διαδικασίες χρειάζονται για να μην εφαρμοσθούν αυτές οι αρνητικές για το λαό εξελίξεις.

  • Απαίτησε την αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας που εφαρμόσθηκε με την υπ αριθ.31722/4.11.2011 ΚΥΑ και προβλέπει μεγάλη αύξηση παραγωγής υδατοκαλλιεργειών σε όλα τα όρια του Δήμου Λοκρών.


Σήμερα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας υλοποιώντας τις εντολές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, την 06/02/2019 αριθ.πρωτ.329/20209 αποφάσισε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και την εγκατάσταση της εν λόγω ιχθυοτροφικής μονάδας στη θέση «ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» Λάρυμνας (« ΠΡΑΣΙΝΑ ΝΕΡΑ»).

Με την απόφαση αυτή φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εγκληματούν συνειδητά σε βάρος των αναγκών και δίκιων του λαού για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αντιτίθεται στην εφαρμογή της απόφασης αυτής. Σταθερά, δυναμικά και αγωνιστικά υποστηρίζουμε τις απαιτήσεις του λαού της Λάρυμνας.

Καταγγέλλουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων συνεργατών της στην δήθεν προοδευτική συμμαχία αλλά και όσων τυπικά δήλωσαν ότι διαφωνούν σ αυτές, αλλά ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα για να τις αποτρέψουν. Αντίθετα πίσω από τις πλάτες του λαού συνέβαλλαν στο να υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί.

Καλούμε το λαό της Λάρυμνας να μην υποκύψει σε δήθεν τετελεσμένα.

Να ορθώσει το ανάστημά του στις άσχημες εξελίξεις που θέλουν να εφαρμόσουν σε βάρος του.

Να καταλάβει ότι η σημερινή αλλά και οι χθεσινές κυβερνήσεις και μία παρόμοια αυριανή, καθώς και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος που στηρίζονται και στηρίζουν τις πολιτικές επιλογές αυτών, δεν θέλουν και δεν έχουν τίποτα προς όφελός του να προσφέρουν.

Οργανώνοντας την πάλη του να συνταιριάσει τα βήματά του και να συμπορευτεί στον αγώνα μαζί με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΚΚΕ που πάντα αταλάντευτα βρίσκονται στο πλευρό του και μαζί του δίνουν τις μάχες.

Να δυναμώσει τη φωνή του στηρίζοντας και ψηφίζοντας όσο περισσότερο γίνεται τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην κοινότητα, το Δήμο, την Περιφέρεια και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. Με αυτό τον τρόπο μόνο, θα καταφέρει να έχει αποτέλεσμα ο αγώνας του.


Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ