Ανακοίνωση ΚΟΒ Λάρυμνας -Μαρτίνου-Λάρκο για την εγκατάσταση ίδρυσης ιχθυογεννητικού σταθμού στη θέση ΛΑΓΟΝΗΣΙ (Πευκάκια) ΛΑΡΥΜΝΑΣ σε δημόσια δασική αναδασωτέα έκταση 6,300 τ.μ στην εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

2019-06-24

ΚΚΕ 24/6/2019

ΚΟΒ ΛΑΡΥΜΝΑΣ-ΜΑΡΤΙΝΟΥ-ΛΑΡΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Είναι πασίγνωστο ότι διαχρονικά σύσσωμος ο λαός της Λάρυμνας αντιδρούσε ,αντιδρά στην αφόρητη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την εγκατάσταση ιχθυοτροφείων και ιχθυογεννητικών σταθμών στον κόλπο της Λάρυμνας.

Είναι επίσης γνωστό ότι όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ,της Ν.Δ , του ΛΑΟΣ , της ΔΗΜΑΡ, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχρονικά είναι αυτές που φόρτωσαν τον κόλπο Λάρυμνας με ιχθυοτροφεία και ιχθυογεννητικούς σταθμούς. Ότι αυτές ευθύνονται για την άσχημη και ασύδοτη κατάσταση που επικρατεί γιατί αυτές την δημιούργησαν Τις ίδιες ευθύνες έχουν περιφέρειες και Δήμοι που εξειδίκευσαν , εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τις πολιτικές επιλογές της Ε.Ε και των κυβερνήσεων αυτών γιατί σε αυτές στηρίζονται και αυτές στηρίζουν.

Ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες έχει η τωρινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που παραμονές των ευρωεκλογών παραχώρησε την θέση ΛΥΚΟΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ( πράσινα νερά) ΛΑΡΥΜΝΑΣ για την μετεγκατάσταση του ιχθυοτροφείου ΤΖΕΛΕΠΗ. Και τώρα στις 21/6/2019 παραμονές των εθνικών εκλογών με απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τους ψήφους των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης του κ. Μπακογιάννη (Ν.Δ) επέτρεψε την εγκατάσταση ίδρυσης ιχθυογεννητικού σταθμού στη θέση ΛΑΓΟΝΗΣΙ (Πευκάκια) ΛΑΡΥΜΝΑΣ σε δημόσια δασική αναδασωτέα έκταση 6,300 τ.μ στην εταιρεία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.

Αρκετοί κάτοικοι καλοπροαίρετα αναρωτιούνται γιατί ενώ είναι επιβαρυμένη περιβαλλοντικά η περιοχή και ο κόλπος της Λάρυμνας κορεσμένος από την εγκατάσταση ιχθυοτροφείων και ιχθυογεννητικών σταθμών όλοι οι παραπάνω αγνοούν προκλητικά τις διαχρονικές διαμαρτυρίες τους και συνεχίζουν να δίνουν άδειες για την εγκατάσταση και άλλων μονάδων.

Η απάντηση είναι απλή και πρέπει να κατανοηθεί. Όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα, που διοικούν την περιφέρεια και τον Δήμο έχουν κοινή ρότα και υπηρετούν τον ίδιο στόχο. Υπερασπίζουν τα συμφέροντα της τάξης τους. Της αστικής τάξης. Νοιάζονται μόνο για συμφέροντα των επιχειρηματιών και για το πώς θα αυξηθούν και θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους. Δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν για την ζωή του λαού. Δεν τον υπολογίζουν. Τον τσαλαπατούν εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες ανάγκες του που οι ίδιοι του έχουν δημιουργήσει.

Επομένως οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να συμπορεύονται με τις πολιτικές επιλογές όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων πολύ περισσότερο δεν πρέπει να τους ψηφίζουν και να δίνουν συγχωροχάρτι στα πεπραγμένα τους.

Να καταλάβουν ότι πρέπει να συστρατευθούν και να ψηφίσουν το ΚΚΕ που σταθερά διαχρονικά βρίσκεται στο πλευρό τους, τους ενημερώνει , προσπαθεί να οργανώσει τους αγώνες του λαού ώστε να αποκρουστούν οι αρνητικές συνέπειες που βιώνει από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν σε βάρος του η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό σε κυβερνήσεις ,περιφέρεια και Δήμο.

Έτσι θα δώσουν δύναμη στη δύναμη τους. Θα μπορέσουν να αποκρούσουν αρνητικές συνέπειες. Έτσι θα έχουν θετικά αποτελέσματα οι αγώνες τους, θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες μέρες, όπου ο ίδιος ο λαός θα αποφασίζει για την ανάπτυξη που θέλει και ο πλούτος που παράγει θα διατίθεται για τον ίδιο και τις οικογένειες του και όχι σε μια χούφτα επιχειρηματίες που καταστρέφουν τον τόπο και τη ζωή του.

Στις εθνικές εκλογές της 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8 Ιούλη όμως σημασία δεν θα έχει ποιος θα καταστρέψει το περιβάλλον στο βωμό του κέρδους. Σημασία θα έχει να είναι ισχυρή η πολιτική δύναμη που υπερασπίζετε τη ζωή. Το ΚΚΕ. Η δύναμη σου την επόμενη μέρα. Τώρα κάνουμε την διαφορά. Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Είναι η μόνη κερδισμένη ψήφος.