Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Αλμπερτ Μπουρλά: «Το Paxlovid μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους από κορονοϊό»

2022-01-05

Αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον της πανδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2 στέλνει Pfizer με τον κ. Αλμπέρτ Μπουρλά να ανακοινώνει συμφωνία με τις ΗΠΑ για επιπλέον φάρμακα PAXLOVID.

Την ώρα που ολόκληρος σχεδόν ο πλανήτης έχει παραδοθεί στη μετάλλαξη Όμικρον, η δήλωση του Αλμπερτ Μπουρλά έρχεται να φωτίσει σημαντικά το τούνελ στο οποίο βρίσκεται η ανθρωπότητα.

Όπως έγραψε, σε μήνυμά του στο Twitter, ο CEΟ της εταιρείας η Pfizer θα παράξει 10 εκατομμύρια επιπλέον θεραπευτικά σκευάσματα για τις ΗΠΑ. «Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα, με περίπου 10 εκατ. να έχουν δοθεί ως το τέλος Ιουνίου».

Σε μήνυμά του σε κείμενο σχετικά με το φάρμακο PAXLOVID, στην ιστοσελίδα της Pfizer, o κ. Μπουρλά αναφέρει: 

«Με τη μετάλλαξη Όμικρον να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση στη θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορωνοϊό» και προσθέτει: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο PAXLOVID μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστεύοντας από την Omicron, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου».

Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με πολλές χώρες και έχει προσεγγίσει ακόμα 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Pfizer έχει υπογράψει μια εθελοντική συμφωνία άδειας χρήσης με το Medicines Patent Pool (MPP) για να βοηθήσει στην επέκταση της πρόσβασης καθώς εκκρεμεί η έγκριση σε 95 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 53% των πληθυσμού του κόσμου.


Πηγή  www.dikaiologitika.gr/eidhseis/kosmos/368892/almpert-bourla-to-paxlovid-meionei-simantika-nosileies-kai-thanatous-apo-koronoio