Άλλος για τον Δήμο μας...

2019-03-13

Εμπνευσμένοι από την ατάκα της αείμνηστης Αλίκης στην Μανατλενα (Άλλος για την Βάρκα μας) το Λοκρών Κάλπες για άλλη μια φορά θα προσπαθήσει να ενημερώσει αλλά και να προβληματίσει μεταφέροντας δεδομένα αλλά και σκέψεις που δημιουργούνται με φόντο τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Λοκρών.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή οι μέχρι σήμερα εκλογικοί συνδυασμοί οι οποίοι και είχαν ανακοινωθεί επίσημα μέσα από τις σελίδες μας ήταν 5 και μιλάμε για τους εξής:
1) Συμπολιτεία Λοκρών με αρχηγό τον νυν Δήμαρχο κο Νικόλαο Λιόλιο
2) Δυναμική Προοπτική με αρχηγό τον κο Κωνσταντίνο Σούλια
3) Λοκρίδα για όλους με αρχηγό τον κο Θανάση Ζεκεντέ
4) Κοινό των Λοκρών με αρχηγό τον κο Κωνσταντίνο Ιωάννου
5) Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών με αρχηγό των κο Θωμά Καρατράντο
πληροφορίες που έφταναν σε εμάς κατά την διάρκεια του προηγούμενου δεκαημέρου έκαναν λόγο για την αποχώρηση του κου Ιωάννου και την διάσπαση του εκλογικού συνδυασμού που είχε προκύψει ως τότε, με τους ήδη υπάρχοντες υποψηφίους που ήθελαν να ασχοληθούν με τα κοινά να προσχωρούν στις υπόλοιπες εκλογικές κινήσεις. Δεδομένου όμως του ότι δεν υπήρξε ποτέ επίσημη τοποθέτηση από τον εκλογικό συνδυασμό ή και από τον ίδιο τον κο Ιωάννου το Λοκρών Κάλπες διατηρούσε στις σελίδες τον εκλογικό συνδυασμό ως όφειλε. 


Είναι όμως έτσι?
Καθαρά Δευτέρα βράδυ λοιπόν και μέλος της συντακτικής ομάδας μας που βρέθηκε όλος τυχαία σε καφέ της περιοχής του Μαρτίνου είδε ο ίδιος τα μέλη του πυρήνα του συνδυασμού Κοινό των Λοκρών να προετοιμάζουν άλλον υποψήφιο για την θέση του υποψηφίου Δημάρχου Λοκρών. Είναι αλήθεια ότι από μέρες οι πληροφορίες που έφταναν σε εμάς έκαναν λόγο για έναν αγώνα που κατέβαλαν τα μέλη του πυρήνα μετά τη αποχώρηση του κου Ιωάννου στην περιοχή της Αταλάντης πλησιάζοντας επιφανείς άνδρες και γυναίκες ώστε να τους θέσουν ως υποψηφίους Δημάρχους αλλά δεν δίναμε ιδιαίτερη σημασία πιστεύοντας ότι η οποιαδήποτε προτροπή δεν μπορεί να χρήση κάποιον υποψήφιο πόσο μάλλον υποψήφιο Δήμαρχο. Στην τελική δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ποτέ ότι ο Δημαρχιακός Θώκος των Λοκρών έχει την ίδια βαρύτητα με την Βάρκα της Αλίκης στην ταινία Μανταλένα !!!. Θεωρούσαμε αδύνατων κάποιος ο οποίος θέλει να ασχοληθεί μα τα κοινά να θέλει προτροπή από όπου και αν αυτή προέρχεται!!! Όπως καταλαβαίνετε όμως το όλο θέμα που προέκυψε μας έβαλε σε σκέψεις τις οποίες και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας.


Σύμφωνα με πηγές του Λοκρών Κάλπες ο διακεκριμένος Ιατρός κος Κωνσταντίνος Ιωάννου δεν επιθυμεί να ασχοληθεί με τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο κος Κωνσταντίνος Ιωάννου φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από τους πρώην συνεργάτες του σχετικά με την απαραίτητη στήριξή την οποία και του είχαν υποσχεθεί. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν το όνομα του νέου εκλογικού σχηματισμού αν αυτός προκύψει θα παραμείνει το ίδιο αλλά διερωτόμαστε για ποιο λόγο τόσο πολύς αγών για την κατάρτιση ενός ακόμα σχηματισμού από την στιγμή που δεν κατέστη δυνατή η ''λειτουργία'' του πρώτου και από την στιγμή που ο πυρήνας παραμένει ο ίδιος? 


Ο Δήμος Λοκρών αποτελείτε από 27 έδρες και δεδομένου ότι μέχρι στιγμής φαίνεται να μην υπάρχει συνδυασμός που να παίρνει το 51% και την αυτοδυναμία επί των εδρών (14) από την πρώτη Κυριακή οι σκέψεις μας αυξάνονται... 


Μήπως υπάρχει κάποιος που θα εμφανίζεται ως υποψήφιος Δήμαρχος ενώ θα εποφθαλμιά την θέση του Αντιδημάρχου ή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ανταλλάσσοντας τις έδρες του? Και αν ισχύει κάτι τέτοιο ποιον εξυπηρετεί?

Σίγουρα η πολυφωνία είναι ένα από τα Δημοκρατικότερα πράγματα και όλοι εμείς εδώ είμαστε λάτρεις της αλλά ποιος δεν μας λέει την αλήθεια?
Ξέρετε αγαπητοί φίλοι αναγνώστες ένα από τα γνωρίσματα της πολιτικής και ιδιαιτέρως σε αυτά τα επίπεδα(αυτοδιοικητικά) είναι ο ''ανάποδος'' τρόπος σκέψης...

Όλοι εμείς εδώ στο ἐν Λοκροῖς και το Λοκρών κάλπες συνεχίζουμε δίπλα σας