Αλλαγές στην προεκλογική καμπάνια της ΝΔ: Τέλος οι κομματικές συγκεντρώσεις, στο επίκεντρο αναποφάσιστοι και νέοι - Νέο σποτ - ΒΙΝΤΕΟ

2019-06-04

Μία νέα προεκλογική καμπάνια θα θέσει σε εφαρμογή η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες πέντε εβδομάδες και ενόψει των εθνικών εκλογών, βάζοντας στο επίκεντρο τους πολίτες, κυρίως τους αναποφάσιστους και τους νέους. Ειδικά τους τελευταίους, η ΝΔ θα προσεγγίσει μέσω των social media.

Μία γεύση από την νέα εκστρατεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Αντί για τις καθιερωμένες ανοιχτές συγκεντρώσεις που κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, η ΝΔ επιλέγει να διοργανώσει μία σειρά μικρότερων θεματικών εκδηλώσεων, στις οποίες ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ θα συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πειραιώς, μέσα από διαδραστικές και στοχευμένες εκδηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να αναδείξει πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι στις παραδοσιακές συγκεντρώσεις τις πτυχές του κυβερνητικού σχεδίου του, και παράλληλα να εμπλουτίσει τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ από τις παρεμβάσεις των πολιτών.

«Ο κ. Μητσοτάκης πολύ συνειδητά τον τελευταίο 1,5 χρόνο επέλεξε αυτόν τον νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες. Αντί συγκεντρώσεων, η ΝΔ έχει οργανώσει πολλές θεματικές εκδηλώσεις με μικρότερο ακροατήριο, το οποίο όμως διευκολύνει την απευθείας συζήτηση με τους πολίτες με τη μορφή των ερωταπαντήσεων. Πολλές μάλιστα εξ αυτών των εκδηλώσεων, στις οποίες μετείχε ο κ. Μητσοτάκης δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας. Άλλοτε με νέους, άλλοτε με αγρότες και άλλοτε με ιδιωτικούς ή δημόσιους υπαλλήλους στον τόπο εργασίας τους», αναφέρουν από τη ΝΔ.

Στόχευση του κόμματος είναι να απευθυνθεί όχι μόνο σε όσους την εμπιστεύθηκαν στις τελευταίες εκλογές, αλλά κυρίως στους πολίτες που ακόμη αμφιταλαντεύονται για το τι θα ψηφίσουν. Να μπορούν, δηλαδή, όλοι να αξιολογήσουν με νηφάλιο τρόπο και χωρίς τις γνωστές κορώνες της προεκλογικής αντιπαράθεσης, τόσο τις προτεραιότητες της πολιτικής πρότασης της Νέας Δημοκρατίες όσο και τους τρόπους με τους οποίους θα επιχειρήσει να τις υλοποιήσει αν οι πολίτες την εμπιστευθούν.

Κομβικό ρόλο στη νέα αυτή προεκλογική καμπάνια της Πειραιώς θα παίξουν τα social media, μέσω των οποίων θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις νεότερες ηλικίες, οι οποίες είναι και οι πιο δύσπιστες έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Η τακτική που έχει επιλεγεί εκεί είναι διαφορετική από τις παλιότερες κλασικές καμπάνιες των κομμάτων, όπως επισημαίνουν από τη ΝΔ. Στη θέση της μαύρης προπαγάνδας, όπως λένε στην Πειραιώς, προτιμήθηκε στις τελευταίες εκλογές η επικοινωνία των βασικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας με εύληπτο και πρωτότυπο τρόπο, με σύντομα μηνύματα και ευφάνταστα εικαστικά, τα οποία κλικάροντάς τα οδηγούσαν στην επεξήγηση των θέσεων της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, που έφερε για πρώτη φορά τη ΝΔ να προηγείται και σε αυτές τις ηλικίες, ήταν μία δικαίωση για το τμήμα που έχει αναλάβει την καμπάνια του κόμματος στο ίντερνετ, υπογραμμίζουν στη ΝΔ.

Ήδη από σήμερα στο youtube προβάλλεται ακόμη ένα νέο σποτάκι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επιδιώκει να έχει συνεχή παρουσία στους διαδικτυακούς τόπους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα νέων.


Πηγή  https://www.enikos.gr/politics/652839/ti-allazei-stin-proeklogiki-kampania-tis-nd-telos-oi-kommatikes-s