Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Ακριβή μου... ντομάτα: Πόσο έχει εκτοξευθεί η τιμή της και γιατί

2022-05-09

"Εκτοξεύθηκε" φέτος η τιμή της ντομάτας τόσο στα οπωροπωλεία της Βαρβάκειου Αγοράς όσο και στα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με το OPEN, η τιμή της ντομάτας είναι ακριβότερη κατά 1 ευρώ φέτος σχέση με πέρυσι. Το ίδιο προϊόν πέρυσι πωλούνταν περίπου 1,50 ευρώ, ωστόσο τώρα η τιμή έχει "σκαρφαλώσει" στα 2,50 ευρώ, ενώ σε ορισμένα σούπερ μάρκετ πωλείται και στην τιμή των 2,80 ευρώ. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος και την ποιότητα της ντομάτας.

Για το θέμα μίλησε ο οπωροπώλης της Βαρβάκειου Αγοράς, Μιχάλης Μικόπουλος. Όπως είπε, "φέτος είναι το πιο ακριβό είδος σε σχέση με πέρυσι" και πρόσθεσε ότι αυτό αφορά κυρίως την ντομάτα Καρδίτσας. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι "ενώ πέρυσι πουλούσαμε την ντομάτα 1,50 ευρώ με 1, 80 ευρώ, φέτος την πουλάμε 2,50 ευρώ και αποκάλυψε ότι υπάρχουν συνοικιακά μαγαζιά που την πωλούν έως και 3, 70 ευρώ το κιλό".

Από την πλευρά του ο οπωροπώλης της Βαρβάκειου Αγοράς, Μιχάλης Ζορίδης είπε ότι "έχει ξεφύγει λίγο η τιμή της ντομάτας επειδή έχουν λιγοστεύσει οι καλλιέργειες λόγω της ενέργειας, της ακρίβειας αλλά και λόγω των λιπασμάτων που έχουν ανέβει πάρα πολύ οι τιμές τους". Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι "τώρα είμαστε λίγο στην κάθοδο των τιμών και αυτό οφείλεται στο ό,τι ανοίγει ο καιρός, δεν έχουμε τόσο κρύο, ούτε κακοκαιρίες, οπότε έχουμε επάρκεια προϊόντων".

Τι γίνεται με τις φράουλες

Μεταξύ άλλων ο κ. Μικόπουλος μίλησε και για τις φράουλες. "Οι φράουλες είναι ακόμα θερμοκηπίου, τώρα θα ξεκινήσουν οι υπαίθριες. Αναμένονται αυτήν την εβδομάδα λόγω ζέστης, λόγω του καιρού και θα αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές γιατί είναι ένα είδος που δεν μπορεί να αποθηκευτεί, όπως είναι το μήλο και η ντομάτα για να έχει μια σταθερή τιμή. Συνήθως αυτή την εποχή πέφτει η τιμή και ψωνίζει ο κόσμος και πιο πολύ", τόνισε.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι οι τιμές στις μπανάνες κυμαίνονται από 1,20 ευρώ έως 1,50 ευρώ, ενώ τα άλλα προϊόντα κινούνται στα επίπεδα των περσινών τιμών. Οι πιπεριές πωλούνται 1, 50 ευρώ έως 2,50 ευρώ, τα αγγούρια 1 ευρώ, τα μαρούλια από 0, 50 λεπτά έως 70 λεπτά, το κουνουπίδι 1 ευρώ, οι πιπεριές Φλωρίνης 1,50 ευρώ και τα πορτοκάλια από 0, 70 έως 1 ευρώ.


Πηγή  /www.enikonomia.gr/my-money/259936,akrivi-mou-ntomata-poso-echei-ektoxefthei-i-timi-tis-kai-giati.html