Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

Αίθουσα «Δημήτρης Στεφάνου» θα ονομάζεται στο εξής η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου

2019-08-01

Φόρος τιμής στον πρώην ΓΓ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νομικό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που πέθανε πρόωρα το 2014. Ο Δημήτρης Στεφάνου είχε καταγωγή από το Μαρτίνο Φθιώτιδας.

«Δημήτρης Στεφάνου» θα ονομάζεται στο εξής η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, στη μνήμη του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, νομικού και στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που πέθανε πρόωρα το 2014.

Στην τελετή ονοματοδοσίας που διεξήχθη στις 12:30 μ.μ. και στην οποία παρέστησαν η οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι του, μίλησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος τον είχε διαδεχθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2014.

Ο Δημήτρης Στεφάνου αφιέρωσε τη ζωή του στην δημόσια Διοίκηση. Από όποια θέση και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα για να κάνει η χώρα βήματα μπροστά. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, όταν το 2013 πρωτοανέλαβε ο ίδιος την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θεώρησε αυτονόητο να ζητήσει από τον Δημήτρη Στεφάνου να παραμείνει στη θέση του Γενικού Γραμματέα. «Στους 13 μήνες που συνεργαστήκαμε, δεν γνώρισα μόνον έναν σπουδαίο άνθρωπο, αλλά έκανα και έναν καλό φίλο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και επισήμανε ότι ο Στεφάνου ανήκε στους «κρατικούς λειτουργούς που τον χαρακτήριζε απόλυτα η αίσθηση του καθήκοντος».

protothema.gr