Λοκρίδα, ο τόπος του Λοκρού...γιού του Διός 

24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 10/2

2022-02-07

Τη συνέχιση του αγώνα τους για να μείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους αποφάσισαν ομόφωνα στη σημερινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Κατάμεστος από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ο κινηματογράφος Ίλιον στον οικισμό στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και πάρθηκαν αποφάσεις αγωνιστικής απάντησης στο έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, με το κλείσιμο της επιχείρησης, τις απολύσεις εργαζομένων και το ξεσπίτωμα οικογενειών.

 Με μια φωνή και αποφασιστικότητα είπαν ΟΧΙ στο εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για το κλείσιμο της επιχείρησης, με απολύσεις εργαζομένων και το ξεσπίτωμα οικογενειών.

Μέσα σε κλίμα οργής και αγανάκτησης καταδίκασαν τα σχέδια της κυβέρνησης για εκκαθάριση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μείνουν στις δουλειές και τα σπίτια τους.

Οι πολύμορφες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που αποφασίστηκαν στη Γενική Συνέλευση είναι:

  • Τη Δευτέρα 7/2 παράσταση διαμαρτυρίας των ΔΣ των Σωματείων στον ειδικό εκκαθαριστή (Αθήνα).
  • Την Πέμπτη, 10/2, κήρυξη 24ωρης απεργίας και μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.
  • Την Κυριακή 13/2 στις 10 π.μ. πλατιά σύσκεψη φορέων και Σωματείων στη Λάρυμνα με χαρακτήρα μαζικού συλλαλητηρίου.

Κλιμάκωση με απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεδιπλωθεί ένα πρόγραμμα συνεχών εξορμήσεων στα χωριά της περιοχής για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή  https://ergasiakanea.eu/24ori-apergia-apofasisan-oi-ergazomenoi-sti/